Collectie A tot Z
Bert De Beul (1961) has developed a very personal and innovative style. He makes small, concealing canvases in several layers, where he paints his own memories, as it were. He holds different view (lees meer...)
Etienne Elias, pseudoniem van Etienne Michiels, kreeg zijn academische opleiding aan de Koninklijke Academie van Gent. Zijn kunststijl was zeer verscheiden en nam in de loop van zijn leven verschillende wendingen aan. In 1962 kreeg hij reeds (lees meer...)
Guy Mees first gained recognition as a member of the Nieuwe Vlaamse School (New Flemish School) that formed in Antwerp in 1960 who, thanks to their contact with many of the artists affiliated with the international ZERO network, (lees meer...)
Guy Van Bossche (1958) is another name associated with that of Tuymans and De Beul. He is older than the former and made figurative canvases in the early 1980s.
Van Bossche would then paint more subtly and enigmatically, also starting fr (lees meer...)
Henk Visch volgde van 1968 tot 1972 een opleiding grafiek aan de Akademie van s' Hertogenbosch. Vanaf 1983 werd hij vooral bekend met zijn beelden. Van 1984 tot 1987 was Henk Visch docent aan de Amsterdamse Rijksakademie voor beeldende kunsten (lees meer...)
De Belgische schilder Jan Cox wordt geboren in Den Haag op 27 augustus 1919. Hij brengt het grootste deel van zijn jeugd door in Amsterdam en verhuist in 1936 naar Antwerpen, waar hij les volgt aan het Hoger Insituut voor Schone Kunsten. In (lees meer...)
Koen Broucke is kunstenaar en historicus. De laatste jaren heeft hij vooral tentoonstellingen, installaties, publicaties, video’s en performances gemaakt rond fictieve kunstenaars. Een totaalbeeld hiervan was in de zomer van (lees meer...)
Kunstenaar Koen van den Broek (1973, Bree) is vanuit zijn opleiding als architect aan de Katholieke Universiteit Leuven (B) bijna als vanzelf bij schilderkunst terecht gekomen. Zijn voorliefde voor het werk van Matisse, alsook kunstopleidingen aan (lees meer...)
Peire krijgt zijn opleiding aan de kunstacademie in Brugge, het Sint Lucas Instituut in Gent en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn werk staat aanvankelijk onder invloed van Constant Permeke. Hij neemt deel aan de salo (lees meer...)
Marc Maet studeerde in 1978 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, waar hij zich een vrij mens voelde.
Zijn inspiratie voor het schilderen ontstond, bij een bezoek aan het ouderlijke huis van een schoolvriend wiens vade (lees meer...)
Marc Vanderleenen (1952) is perhaps the most 'pessimistic' painter of the so called 'Antwerp gray school'. His often dirty green, gray blue or pale brown canvases offer implicit images of decay, loneliness, anonymity and implosion. (lees meer...)
Mark Verstockt is schilder, beeldhouwer, grafisch ontwerper en boekarchitect. Hij volgt zijn opleiding aan de Academie van Antwerpen. Hij werkt aanvankelijk lyrisch abstract met verwijzingen naar elementen uit de natuur en de kosmos. Verstockt cre (lees meer...)
In 1962 Martin Maloney settled as an artist in New York. He shared a studio with Lawrence Weiner and maintained relations with artists such as Carl Andre , Joseph Kosuth and Dan Graham.
In 1966, Maloney took part in (lees meer...)
Michel Seuphor, pseudoniem voor Ferdinand Louis Berckelaers (Borgerhout, 10 maart 1901 – Parijs, 12 februari 1999) was één van de sleutelfiguren uit de kunstscène van het interbellum. Tijdens zijn leven, (lees meer...)
Mulugeta Tafesse volgt academie in de Ethiopische hoofdstad en geeft nadien schilderles aan de kunstafdeling van de universiteit van Addis Abeba. Doordat Ethiopië toen nog onder Mengistu een communistisch regime heeft, kan Tafesse als 22-jari (lees meer...)
Pjeroo Roobjee, pseudoniem van Dirk De Vilder, volgt lessen schilderkunst, tekenkunst en graveren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van zijn geboortestad en aan de voorbereidende afdeling van de Rijksacademie te Amsterdam. Vand (lees meer...)
Vic Gentils wordt in Engeland geboren als zoon van een Franse vader en een Vlaamse moeder. Hij studeert in de jaren 40 van de twintigste eeuw aan het National Hoher Instituut te Antwerpen. In het begin van de jaren 50 schildert hij voor (lees meer...)
Rond de late jaren ’50 tast kunstenaar Walter Leblanc de wetmatigheden van het klassieke schilderij af. Leblanc is actief binnen het internationale, neo-avant-gardenetwerk van de Nouvelle Tendance, Zero, de op art, de kinetisch (lees meer...)
Willy De Sauter, geboren te Dudzele, weet in recente projecten de vraag te stellen naar het statuut van de schilderkunst en meer bepaald naar het 'object' schilderij. Hij onderzoekt de mogelijkheden om de schilderkunst binnen de ruimte te br (lees meer...)
Yvan THEYS volgt een opleiding aan Sint-Lucas te Doornik, waar hij onder meer contact heeft met Dodeigne. In 1959 wordt hij er zelf leraar. Yvan THEYS is zowel schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus. Na een abstracte beginperiode zoekt (lees meer...)