Abstract art

Kunstenaar Koen van den Broek (1973, Bree) is vanuit zijn opleiding als architect aan de Katholieke Universiteit Leuven (B) bijna als vanzelf bij schilderkunst terecht gekomen. Zijn voorliefde voor het werk van Matisse, alsook kunstopleidingen aan (lees meer...)

Peire krijgt zijn opleiding aan de kunstacademie in Brugge, het Sint Lucas Instituut  in Gent en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn werk staat aanvankelijk onder invloed van Constant Permeke. Hij neemt deel aan de salo (lees meer...)

Marc Maet studeerde in 1978 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, waar hij zich een vrij mens voelde.
Zijn inspiratie voor het schilderen ontstond, bij een bezoek aan het ouderlijke huis van een schoolvriend wiens vade (lees meer...)

Mark Verstockt is schilder, beeldhouwer, grafisch ontwerper en boekarchitect. Hij volgt zijn opleiding aan de Academie van Antwerpen. Hij werkt aanvankelijk lyrisch abstract met verwijzingen naar elementen uit de natuur en de kosmos. Verstockt cre (lees meer...)

Michel Seuphor, pseudoniem voor Ferdinand Louis Berckelaers (Borgerhout, 10 maart 1901 – Parijs, 12 februari 1999) was één van de sleutelfiguren uit de kunstscène van het interbellum. Tijdens zijn leven, (lees meer...)

Rond de late jaren ’50 tast kunstenaar Walter Leblanc de wetmatigheden van het klassieke schilderij af. Leblanc is actief binnen het internationale, neo-avant-gardenetwerk van de Nouvelle Tendance, Zero, de op art, de kinetisch (lees meer...)