Willy De Sauter

Zonder titel (WDS)

Mark Verstockt

Zonder titel (M)

Marc Maet

Urne (MM)

Yvan Theys

het gezin (Y)

Koen van den Broeck

Red and White border

Collectie A tot Z

Het oeuvre van Bert De Beul geeft enerzijds blijk van een grote interne complexiteit en een aantal opvallende stijlwisselingen. Anderzijds is het als geheel merkwaardig coherent, doordat de hij fundamenteel uitgaat van een analoog standpunt. (lees meer...)

Etienne Elias, pseudoniem van Etienne Michiels, kreeg zijn academische opleiding aan de Koninklijke Academie van Gent. Zijn kunststijl was zeer verscheiden en nam in de loop van zijn leven verschillende wendingen aan. In 1962 kreeg hij reeds (lees meer...)

De Antwerpse kunstenaar Guy Van Bossche (1958) baseert zijn doeken op foto's uit tijdschriften, kranten en fotoboeken. De vervreemding die uit zijn doeken spreekt hangt nauw samen met hun desolate, schrale coloriet, de vaak ongebruikelijke kad (lees meer...)

Henk Visch volgde van 1968 tot 1972 een opleiding grafiek aan de Akademie van s' Hertogenbosch. Vanaf 1983 werd hij vooral bekend met zijn beelden. Van 1984 tot 1987 was Henk Visch docent aan de Amsterdamse Rijksakademie voor beeldende kunsten (lees meer...)

Ilse D’Hollander (1968) studeerde aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen en het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten St. Lucas in Gent. Vanaf het einde van de jaren 1980 besloot ze haar leven te wijden aan de schilderkuns (lees meer...)

 De Belgische schilder Jan Cox wordt geboren in Den Haag op 27 augustus 1919. Hij brengt het grootste deel van zijn jeugd door in Amsterdam en verhuist in 1936 naar Antwerpen, waar hij les volgt aan het Hoger Insituut voor Schone Kunsten. In (lees meer...)

De schilder Jo Delahaut is één van de sleutelfiguren van de geometrisch abstractie in België. Hij werd als plasticus opgeleid aan de Academie van Luik. Hij is ook Doctor in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Luik en hi (lees meer...)

 

Koen Broucke is kunstenaar en historicus. De laatste jaren heeft hij vooral tentoonstellingen, installaties, publicaties, video’s en performances gemaakt rond fictieve kunstenaars. Een totaalbeeld hiervan was in de zomer van (lees meer...)

Kunstenaar Koen van den Broek (1973, Bree) is vanuit zijn opleiding als architect aan de Katholieke Universiteit Leuven (B) bijna als vanzelf bij schilderkunst terecht gekomen. Zijn voorliefde voor het werk van Matisse, alsook kunstopleidingen aan (lees meer...)

Peire krijgt zijn opleiding aan de kunstacademie in Brugge, het Sint Lucas Instituut  in Gent en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn werk staat aanvankelijk onder invloed van Constant Permeke. Hij neemt deel aan de salo (lees meer...)

Marc Maet studeerde in 1978 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, waar hij zich een vrij mens voelde.
Zijn inspiratie voor het schilderen ontstond, bij een bezoek aan het ouderlijke huis van een schoolvriend wiens vade (lees meer...)

Mark Verstockt is schilder, beeldhouwer, grafisch ontwerper en boekarchitect. Hij volgt zijn opleiding aan de Academie van Antwerpen. Hij werkt aanvankelijk lyrisch abstract met verwijzingen naar elementen uit de natuur en de kosmos. Verstockt cre (lees meer...)

Michel Seuphor, pseudoniem voor Ferdinand Louis Berckelaers (Borgerhout, 10 maart 1901 – Parijs, 12 februari 1999) was één van de sleutelfiguren uit de kunstscène van het interbellum. Tijdens zijn leven, (lees meer...)

Mulugeta Tafesse volgt academie in de Ethiopische hoofdstad en geeft nadien schilderles aan de kunstafdeling van de universiteit van Addis Abeba. Doordat Ethiopië toen nog onder Mengistu een communistisch regime heeft, kan Tafesse als 22-jari (lees meer...)

Paul Van Hoeydonck (Antwerpen8 oktober 1925) volgde avondcurs (lees meer...)

Pjeroo Roobjee, pseudoniem van Dirk De Vilder,  volgt lessen schilderkunst, tekenkunst en graveren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van zijn geboortestad en aan de voorbereidende afdeling van de Rijksacademie te Amsterdam. Vand (lees meer...)

Rik Slabbinck volgt lessen aan de Brugse academie en aan het Sint Lucas in Gent. Hij wordt korte tijd begeleid door  Constant Permeke. In 1936 heeft hij zijn eerste tentoonstelling in Gent en in 1937 in het Paleis voor Schone Kunsten in (lees meer...)

Vic Gentils wordt in Engeland geboren als zoon van een Franse vader en een Vlaamse moeder. Hij studeert in de jaren 40 van de twintigste eeuw aan het  National Hoher Instituut te Antwerpen. In het begin van de jaren 50 schildert hij voor (lees meer...)

 Willy De Sauter, geboren te Dudzele, weet in recente projecten de vraag te stellen naar het statuut van de schilderkunst en meer bepaald naar het 'object' schilderij. Hij onderzoekt de mogelijkheden om de schilderkunst binnen de ruimte te br (lees meer...)

 Yvan THEYS volgt een opleiding aan Sint-Lucas te Doornik, waar hij onder meer contact heeft met Dodeigne. In 1959 wordt hij er zelf leraar. Yvan THEYS is zowel schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus. Na een abstracte beginperiode zoekt (lees meer...)