Mulugeta Tafesse

Detail (MT)

Figurative art

Etienne Elias, pseudoniem van Etienne Michiels, kreeg zijn academische opleiding aan de Koninklijke Academie van Gent. Zijn kunststijl was zeer verscheiden en nam in de loop van zijn leven verschillende wendingen aan. In 1962 kreeg hij reeds (lees meer...)

 De Belgische schilder Jan Cox wordt geboren in Den Haag op 27 augustus 1919. Hij brengt het grootste deel van zijn jeugd door in Amsterdam en verhuist in 1936 naar Antwerpen, waar hij les volgt aan het Hoger Insituut voor Schone Kunsten. In (lees meer...)

 

Koen Broucke is kunstenaar en historicus. De laatste jaren heeft hij vooral tentoonstellingen, installaties, publicaties, video’s en performances gemaakt rond fictieve kunstenaars. Een totaalbeeld hiervan was in de zomer van (lees meer...)

Mulugeta Tafesse volgt academie in de Ethiopische hoofdstad en geeft nadien schilderles aan de kunstafdeling van de universiteit van Addis Abeba. Doordat Ethiopië toen nog onder Mengistu een communistisch regime heeft, kan Tafesse als 22-jari (lees meer...)

Pjeroo Roobjee, pseudoniem van Dirk De Vilder,  volgt lessen schilderkunst, tekenkunst en graveren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van zijn geboortestad en aan de voorbereidende afdeling van de Rijksacademie te Amsterdam. Vand (lees meer...)

Rik Slabbinck volgt lessen aan de Brugse academie en aan het Sint Lucas in Gent. Hij wordt korte tijd begeleid door  Constant Permeke. In 1936 heeft hij zijn eerste tentoonstelling in Gent en in 1937 in het Paleis voor Schone Kunsten in (lees meer...)

 Yvan THEYS volgt een opleiding aan Sint-Lucas te Doornik, waar hij onder meer contact heeft met Dodeigne. In 1959 wordt hij er zelf leraar. Yvan THEYS is zowel schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus. Na een abstracte beginperiode zoekt (lees meer...)