Koen van den Broeck

Red and White border

Nieuwe schilderkunst

Het oeuvre van Bert De Beul geeft enerzijds blijk van een grote interne complexiteit en een aantal opvallende stijlwisselingen. Anderzijds is het als geheel merkwaardig coherent, doordat de hij fundamenteel uitgaat van een analoog standpunt. (lees meer...)

De Antwerpse kunstenaar Guy Van Bossche (1958) baseert zijn doeken op foto's uit tijdschriften, kranten en fotoboeken. De vervreemding die uit zijn doeken spreekt hangt nauw samen met hun desolate, schrale coloriet, de vaak ongebruikelijke kad (lees meer...)

Ilse D’Hollander (1968) studeerde aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen en het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten St. Lucas in Gent. Vanaf het einde van de jaren 1980 besloot ze haar leven te wijden aan de schilderkuns (lees meer...)

 

Koen Broucke is kunstenaar en historicus. De laatste jaren heeft hij vooral tentoonstellingen, installaties, publicaties, video’s en performances gemaakt rond fictieve kunstenaars. Een totaalbeeld hiervan was in de zomer van (lees meer...)

Kunstenaar Koen van den Broek (1973, Bree) is vanuit zijn opleiding als architect aan de Katholieke Universiteit Leuven (B) bijna als vanzelf bij schilderkunst terecht gekomen. Zijn voorliefde voor het werk van Matisse, alsook kunstopleidingen aan (lees meer...)

Mulugeta Tafesse volgt academie in de Ethiopische hoofdstad en geeft nadien schilderles aan de kunstafdeling van de universiteit van Addis Abeba. Doordat Ethiopië toen nog onder Mengistu een communistisch regime heeft, kan Tafesse als 22-jari (lees meer...)